0

Л идерът в Първа лига Локомотив (Пловдив) се наложи с 4:3 над Добруджа след продължения на стадион "Дружба" в Добрич и се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България. 
Добруджа игра от 18-ата минута с човек по-малко на терена заради червен картон на Светослав Николов. 
Лидерът в Първа дивизия стана догонващ в началото на мача, като опитният защитник Димитър Пиргов вкара с глава след изпълнение на корнер. 

Нещата обаче се промениха още преди да се изиграят 20 минути, след като Светослав Николов от Добруджа бе изгонен от терена с директен червен картон за удар с лакът срещу Кристиян Пешов. Това накара тимът от Добрич да се брани дълбоко в своето поле. 

В 40-ата минута Локомотив изравни -  Бабакар Дион центрира остро в левия крак отдясно, с топката се разминаха няколко футболисти, но тя влетя в далечния ъгъл на вратата на Христо Ковачев.

Второто полувреме започна отлично за тима от Пловдив, който поведе с 2:1 с гол с глава на Георги Каракашев.

Пет минути преди края на редовното време Георги Минчев пропусна да вкара трети гол за Локомотив от чудесно положение. 

И така дойде наказанието: в последната минута  защитата на гостите сбърка, Андриан Димитров стреля с левия крак от границата на наказателното поле и след рикошет топката влетя в десния ъгъл на вратата на Хоркаш: 2:2 и продължения.

В 98-ата минута Джовани центрира, а Бабакар Дион засече отблизо за 3:2 в полза на Локо в момент, в който тимът от Добрич бе с девет човека на терена. 

В 106-ата минута на мача Димитър Пиргов от Добруджа бе близо до нов гол, но ударът му с глава срещна напречната греда.  

В 111-ата минута Георги Минчев направи 4:2 от дузпа, отсъдена за нарушение на Здравко Серафимов срещу Джовани. В последната минута на продължението Шериф Осман оформи крайното 4:3. 

Всички отбори от Първа лига продържиха към осминафиналите за Купата на България след победи в събота. 

След като лидерът Локомотив (Пловдив) елиминира трудно след продължения Добруджа с 4:3, напред в турнира продължават още и Арда, Пирин (Благоевград), Локомотив (София) и Хебър.
Арда се наложи над Септември Тервел с 4:0 с два гола на Радослав Цонев и по едно попадение на Тонислав Йорданов и Николай Жеков.

Пирин надигра Вихрен (Сандански) с 1:0 в мач, игран в село Микрево, като победното попадение за "орлетата" вкара Борис Тютюков след час игра. 

Тимът от Сандански доигра последния четвърт час с човек по-малко на терена, след като бе изгонен Стефан Методиев.

Локомотив (София) също се класира напред, с 1:0 срещу Спартак в Плевен с единствен гол на тарана Димитър Митков в края на първата част.

Последният участник на осминафиналите от елита е Хебър, който се наложи над Спортист в Своге с 1:0 благодарение на попадение на Олексий Збун в 58-ата минута. 

Източник: БТА