Н ападателят Мартин Камбуров ще събере бивши и настоящи съотборници и треньори, както и легенди на българския футбол на специално тържество на 27 декември в пловдивския „Новотел“. Рекордьорът по голове в родния елит призна пред в. „Мач Телеграф“, че има потвърждение и от Христо Стоичков, който ще уважи празника. Дотогава ще бъде и окончателно ясно дали нападателят ще прекрати кариерата си, или ще остане по терените до лятото.

„Първо искам да кажа, че нито от Локо София, нито от друг клуб официално са се свързвали с мен. Вариантите пред мен са два – или ще остана в Берое до лятото, за което вече има някакви разговори, или ще спра. Държа да подчертая, че няма никакво напрежение между мен и клуба, както и с треньора Петър Колев. Мисля, че и той ще потвърди същото. Опитвам се да помагам с каквото мога и сега се подготвям сериозно за предстоящия мач с Левски“, каза Камбуров пред „Мач Телеграф“. Той уточни, че не му е фиксидея да подобри и рекорда по мачове в елита на неговия приятел и съотборник в шампионския отбор на Локо Пд Георги Илиев.

„Историята обаче си и е история. Ако се случи, значи така е трябвало да стане. Всеки сам преценява за себе си кога да спре. Жоро също можеше да поиграе още поне 6 месеца“, каза още Камбуров.


Собственикът на Локо Пд Христо Крушарски от своя страна е готов да помогне за организирането на бенефис на легендата на „Лаута“. Двамата дори скоро се засекли на бензиностанция и се поздравили съвсем нормално въпреки противоречията, които имаха в миналото.