0

С толично дерби и здрав сблъсък в Североизточна България са полуфиналите в турнира за Купата на България за сезон 2022/23, реши изтегленият днес жребий. Локомотив (София) ще бъде домакин в първата среща на ЦСКА 1948.

Второто полуфинално съперничество противопоставя Черно море (Варна) и Лудогорец (Разград).  

Победителите ще бъдат определени в два мача, като първите срещи са в периода 25-27 април, а реваншите са планирани за 9-11 май 2023 г. Финалната битка е насрочена за официалния празник 24-и май.

жребий за полуфиналите:

Локомотив (София) – ЦСКА 1948 (София)
Черно море (Варна) – Лудогорец (Разград)

Първите мачове са на 25-27 април, докато реваншите ще са на 9-11 май. Мачът за трофея ще се играе на 24-и май.

Оперативният директор на ЦСКА 1948 (София) Стойчо Младенов очаква сериозни сблъсъци между неговия тим и Локомотив (София) на полуфиналите в турнира за Купата на България. Жребият определи днес столично дерби да излъчи единия участник в мача за трофея на 24-и май, като първата от двете срещи ще се играе на стадиона в квартал Надежда.
"Кой ще бъде домакин в първата среща не е от толкова голямо значение. И двата отбора се познаваме добре. Мачът ще бъде с различен заряд, защото една загуба в първенството може да се навакса в следващите мачове. А до тук за купата нямаш право на грешка", започна Стойчо Младенов.
"Да, победихме ги много категорично в мача за първенството на техния стадион. Уверен съм и съм сигурен, че ще търсят реванш. Купата е нещо различно, мач с мач не си прилича. В два мача се надявам да покажем, че сме по-добрия отбор. Вярвам, че ще успеем елиминираме Локомотив и ще играем финал. Ние сме отбор с характер, всеки мач играем за победа. Няма значение кой къде е. В един мач всичко е възможно. Да, трудничко беше с Арда, но е важното е, че се взима мача и затова сме тука на жребия. Много отпаднаха и ги няма".
След това той обясни и какво е отношението му към противника: "Локомотив отново се върна в Първа лига, знаете какъв период имаха. Но най-важното да победим. Да, имаме закачка с Иво Котев, така че ще видим какво ще стане".