0

Н овият нападател на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк няма да дебютира в предстоящия мач срещу Берое в неделя, каза треньорът на „червените“ Любослав Пенев на днешната пресконференция. Тя трая не повече от минута и половина. 

От клуба известиха за въвеждане на нови, по-строги и утвърдени в световния футбол правила на пресконференциите, касаещи най-вече зоната на действие на операторите и фотографите. В другите страни те обичайно са най-отзад, но у нас е обратното, което предизвиква доста любопитни реакции на чужди журналисти на брифинги с български отбори.

За утрешния мач Любо каза, че всички негови футболисти, освен Сердюк, са на линия.

"Всички футболисти са налични. Остава една тренировка днес следобяд, утре сутринта - също. Към момента всички са добре. За този мач няма да мога да разчитам на Евгений Сердюк. Има административни теми, които трябва да се премина и не позволяват той да играе срещу Берое. Най-вероятно това ще се случи за следващия мач", каза Любо.

За първата загуба за сезона с 1:2 на „Българска армия“ срещу ЦСКА-София в понеделник Пенев бе лаконичен: „Направихме много добър мач в понеделник, бяхме по-добрия отбор, но това вече е минало и от вторник насам се фокусираме върху утрешния мач. Момчетата са мотивирани и във форма. 

Така трябва да се чувства един отбор, който иска да побеждава. Всеки отбор може да ни изненада, както и ние може да изненадаме всеки. Не е невъзможно да привлечем още някой играч до края на трансферния прозорец", заяви Пенев накрая.