0

Е дна от трибуните на новия стадион "Българска армия" да се казва "Христо Стоичков", обмислят в ръководството на ЦСКА - София, научи "Мач Телеграф".

Строежът на стадиона все още не е започнал и дори не се знае кога ще бъде първата копка на мащабния проект, но вече има предложения за имена на различните сектори. Един от тях със сигурност ще носи името на най-успелия български футболист.

Самият Стоичков в момента е акционер в ЦСКА - София и обеща, че лично ще подкара багера за първата копка на новия стадион.

В момента "червените" търсят фирма, която да разчисти всички отломки от стария стадион преди началото на реконструкцията. Такава засега не е намерена, тъй като мащабът на работата е много голям и малко фирми биха се наели с нея. Възможно е да се потърси и компания от чужбина.

"Подготвяме тръжните процедури и ги пускаме. Когато бъде избрана фирма, реконструкцията ще започне възможно най-скоро", разкри адвокат Трендафилов.

Христо Стоичков вече даде името си за един стадион, но извън България. Преди 10 години в румънското градче Стар Бешенов бе открит стадион "Христо Стоичков". Бешенов е център на българското малцинство в Румъния, а местният отбор играе в една от аматьорските групи на страната.