0

Ч етвърти бразилец е бил пред трансфер в Лудогорец в последните дни на пазара, но в последния момент сделката е пропаднала. Става дума за централния защитник Витор Мендеш, който е собственост на Атлетико Минейро, пише изданието Globo.com, цитирано от вестник "Мач Телеграф". Така Мендеш е пропуснал възможността да се присъедини към Густаво Нонато, Педро Нареси и Педро Енрике, които бяха купени от „орлите“ само преди няколко дни.

Причината за проваления трансфер на Витор Мендеш е забавяне в издаването на работната виза на защитника за България. Атлетико Минейро и Лудогорец се опитаха да ускорят нещата, като включиха дори бразилското консулство в България, но просто е нямало време сделката да се осъществи.

Трансферният прозорец в България затвори на 6 септември. В момента 23-годишният Витор Мендеш играе под наем в Жувентуде до края на сезона в Бразилия. Той е изиграл 9 мача, в които е вкарал един гол. Възможно е Лудогорец да опита да привлече въпросния футболист през зимата. Иначе Витор Мендеш е бил в школата на Сантос, а играе за Атлетико Минейро от 2019 г. Бил е отдаван под наем в Гуарани, Боа Ешпорте, Фигейрензе и както вече стана дума – в Жувентуде.