0

Б ившият защитник и треньор на ЦСКА Адалберт Зафиров отпразнува вчера 53-ия си рожден ден. От клуба поздравиха Зафето за празника, а пред вестник „Мач Телеграф“ той коментира представянето на „червените“ през сезона.
„Следя ЦСКА отдалеч, вече като фен. Не ми хареса дербито, не беше онова, което очаквахме всички цесекари. Трябваше да играят по-агресивно, с по-голямо желание. Не може с три удара да очакваш да победиш“, каза Зафиров, който син на „армейската“ легенда Иван Зафиров-Копата.

„Определено ЦСКА не играе добре целия сезон. Нямат идея за развитие на атаката, за водене на мача. Като качество показват твърде малко. Бях на мача със Славия - направиха две хубави атаки, вкараха два гола и после пак се прибраха. На приливи и отливи се представят, а срещу Левски ги нямаше агресията и борбеният цесекарски дух, характерен през годините.“

Зафето бе критичен и към наставника Саша Илич. „Не съм убеден, че той е подходящият треньор за ЦСКА, но това е мое мнение. Феновете не идват заради това, че не виждат желанието на отбора да се развива и да побеждава. Може би влияе и че го няма исканото от тях развитие на клуба“, каза Зафиров, който има 102 мача и 7 гола за ЦСКА.

„Не мога да отлича много играчи, които показват големи качества. Харесват ми някои, но не са постоянни. Капитанът Матай е личност, която обединява отбора, и е водеща фигура, отличен футболист. Норвежецът Линдсет има класа и може да се залага на него, но и той няма постоянство все още. По принцип съм привърженик в първенството и най-вече в ЦСКА да играят повече българи. Един Турицов принципно играе добре, но срещу Левски се представи слабо, а като национал би трябвало да показва повече.

Зафиров прогнозира успех над Пирин в понеделник, а за гостуването на Лудогорец заяви: „В Разград ще е по-особен мач, защото Лудогорец играе силно, има добри изпълнители. Ако победим, това ще е показателно в каква посока върви ЦСКА. За мен това е мачът, който ще покаже, че имат желание да се преборим за титлата. Но като искаш да ставаш шампион, трябва да доминираш. Може да имаш проблеми с Лудогорец или пък Левски, но трябва да показваш, че искаш да победиш, а със „сините“ не се видя. Като класиране и резултати всичко е нормално, но не това е играта на ЦСКА“, завърши Адалберт Зафиров.