0

Т реньорът на ЦСКА Саша Илич говори преди заминаването на отбора за Варна за гостуването на местния Спартак утре. Той заяви, че "червените" трябва да бъдат максимално агресивни в предстоящия мач. Сръбският специалист коментира и предишния сблъсък, който беше спечелен с 2:1 срещу ЦСКА 1948, а той изгледа двубоя от трибуните, заради наказание.

"Предишният мач беше тежък. Имаше много голяма интензивност. Най-хубавото е, че победихме в този двубой. Мисля, че се получи хубав мач особено през второто полувреме", коментира Илич.

"В моя екип работя с наставници, които са били главни треньори в предишните си отбори. Освен това съм работил с тях и в предишния ми отбор. Добре комуникирахме помежду си. Още преди мача знаехме какво ще правим. Имахме план и при добра ситуация и при негативен развой на мача. Резултатът е, че победихме, което показва, че сме се справили доста добре."

"Още веднъж се извинявам за жълтите картони, които получих, заради които бях наказан."

"ЦСКА не е такъв отбор, който да може да си позволи да подцени даден съперник. Това е изключено. Ако не влезем добре в мача, може да имаме много големи проблеми. Това го знам аз, както и футболистите. Трябва да влезем максимално агресивно в двубоя. Спартак (Варна) е последен в класирането, но има своя потенциал", добави той.

"Сигурен съм, че ЦСКА може да играе по-добре и ние работим в тази насока. Аз съм от три месеца тук. Отпаднахме от Европа. Остава да играем за първенството и купата. Играем мач за мач и ще видим къде ще сме накрая на първенството."

"Георги Йомов приема много тежко случилото се. Той е много важен футболист за ЦСКА. Български национал е. Той има моята подкрепа. Говорил съм с него няколко пъти. Знам, че му е много тежко. Той се намира в период от живота, който не е добър за него."
Илич говори и по темата за очакваното ново попълнения Марселино Кареасо: "Не знам, не съм запознат докъде са стигнали нещата."

"Калоян Кръстев и Митков бяха преотстъпени в Берое, където ще могат да играят по-често. Освен това Берое има високи цели, което е хубаво за двамата. Те са млади футболисти и за тях е важно да играят редовно."
"Гледах Левски - Лудогорец. Това са два от най-добрите отбора в България. Имат много качество. Нашата цел е да се борим с тях за върха в България."

"Има време до края на трансферния пазар. Аз съм на мнение, че в ЦСКА трябва да идват играчи, които да могат да направят разликата. Всеки един такъв футболист е добре дошъл в ЦСКА", каза още Саша Илич.