0

Л окомотив София победи Левски с 3:2 на стадиона в квартал „Надежда“ в столично дерби от десетия кръг на Първа лига.

Капитанът на "червено-черните" Красимир Милошев откри резултата в 8-ата минута. Георги Миланов изравни със страхотно изпълнение на пряк свободен удар в 19-ата минута. Отново Милошев изведе домакините напред в 52-ата минута с помощта и на рикошет в крака на Ван дер Каап. Патрик-Габриел Галчев изравни за втори път в 74-ата минута със страховит шут отдалеч. Резервата Илия Димитров посече родния си отбор с гол в 90-ата минута след асистенция на друг юноша на Левски - Ивайло Найденов. 

До днес Левски имаше една загуба и само един допуснат гол, но този път нямаше и помен от стабилната им игра в защита. "Синият" тим търпи първо поражение след поредни победи и второ за сезона, като двата отбора са с по 15 точки. "Сините" обаче имат три мача по-малко от днешния си съперник.

Двубоят започна в спокойно темпо, но грешка на вратаря на Левски Пламен Андреев в 8-ата минута доведе до откриване на резултата. Коварно центриране на Антонио Вутов от корнер затрудни стража на "сините", който изби топката в краката на Красимир Милошев и капитанът на Локомотив с премерен удар прати топката във вратата на Левски - 1:0. 

Веднага след това Станимир Стоилов бе принуден да прави смяна заради травма в глезена на Сонко Сундберг, който бе откаран с линейка в болница. На негово място се появи Роналдо и това наложи вътрешни размествания в състава.

В 19-ата минута Левски стигна до изравняване с много красив гол на Георги Миланов от фаул, който от 25 метра изненада Любенов с удар в долния му ляв ъгъл - 1:1.

"Сините" можеха да направят пълен обрат само две минути след изравнителния гол, но ударът на Галчев с глава облиза сглобката на вратата на домакините. Локомотив имаше шанс в 35-ата минута, но този път Пламен Андреев не позволи на Вутов да го преодолее, макар че бе затруднен допълнително и от рикошет в крака на Ван дер Каап. 

Локомотив София - Левски 3:2. Снимки: start-photo.bg
Локо Сф Левски Локо Сф Левски Локо Сф Левски
22

В 52-ата минута Локомотив отново поведе. Грешка на Андриан Краев позволи на Красимир Милошев да си нагласи топката и да шутира отдалеч. Топката рикошира в крака на Ван дер Каап и затрудни Пламен Андреев, който не успя да избие влизащата във вратата му топка - 2:1.

Голът накара играчите в "синьо" да увеличат темпото и стигнаха до положения пред вратата на Локо. Филип Кръстев в 69-ата минута разочарова с изпълнението си от пряк свободен удар пред наказателното поле. Три минути след това пък попадение на Уелтън не бе зачетено заради засада. 

В 72-ата минута обаче логичното се случи. Патрик-Габриел Галчев със страховит удар отдалеч едва не скъса мрежата на Любенов за 2:2.

В последната минута на редовното време домакините нанесоха трети удар, изработен от резервите на тима. Димо Бакалов пусна към Ивайло Найденов на левия фланг, а той веднага пусна успореден пас по земя в наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа Илия Димитров, който отблизо прати топката зад гърба на Андреев за 3:2.