0

Н асрочената за 10:30 ч. днес среща между собственика на Левски Наско Сираков и представители на Националния клуб на привържениците и на сдружение „Левски на левскарите“ се провали.

Тя бе гласена за офисите на клуба на стадион “Георги Аспарухов”, на няколко пъти шефовете отхвърляха предложението на запалянковците за по-масово тяхно участие и допускане на медии. Днес нещата се разсъхнаха – може би окончателно.

На „Герена“ бе забелязан директорът Даниел Боримиров. 

На касите на Сектор "Б" се бяха събрали около 30 фена, към 11 ч. те се доближиха към оградата на офисите на клуба и започнаха да викат против ръководството.

Те останаха известно време да изчакат някакво развитие, а към 11:30 привържениците се разотидоха, след като се не стигна до разбирателство.

Председателят на сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов заяви пред Gong.bg, че на този етап среща с ръководството на Левски няма да има, защото шефовете не желаят да направят събитието достъпно за всички желаещи привърженици и медиите. 

"Открита среща за феновете и медиите няма да има. Ръководството не се съгласява с нашето желание да влязат всички, както и медиите, за да може всички левскари да се информират какви са отношенията и какво се случва. 

Хората, които са се събрали не са нито хиляди, нито стотици. Така че оправдания от рода, че няма къде, не вървят. Сегашните собственици явно нямат нужда от среща", започна Костадинов. 

"Защо поставяме тези условия? Поканите за срещите, които отправихме, бяха провокирани от изказванията на мажоритарния собственик, че би се срещнал с всеки левскар. Това не е така. Той не иска да се среща с нас. Първата среща, която отказа, беше на 1 април". 

"Прекратяваме практиката за срещи на тъмно и да излъчваме представители. Това сме го правили вече повече от две десетилетия и резултатите, на които сме свиделите, са индиректно от този начин на комуникация - на срещи на тъмно и без представители на медии. 

Левски е в критично състояние, именно защото човекът, който единствен може да обедини левскарското и да създаде отбор, Станимир Стоилов, беше прогонен за втори път от "Герена". 

За мен лично това е най-тъжният ден като левскар - 8 април 2023 година. Тепърва ни чакат тежки времена. 
Наско Сираков не желае да се изправи пред публиката на Левски. Не се борим срещу Наско Сираков. Не сме против личността Наско Сираков. Ние се борим срещу модела "бащица". 

Той е бащица в управленска и финансова несъстоятелност. Левски е зависим от една компания. Ние показахме, че с Ивайло Ивков и Станимир Стоилов можем да създадем модел, който доведе до добри резултати. В момента тече процес по загробване на Левски". 

Надяваме се най-големият голмайстор на Левски да събере чест и достойнство и да се изправи пред феновете. 
Ето какво бихме го питали: След като мажоритарят твърди, че се ползва с доверието на 99% от левскарите, защо го е страх да се изправи пред демократичен избор на президент? Говореното през медиите не е най-добрият начин. 

Оказа се, че враговете вътре са по-опасни. Мен повече ме е страх от враговете ни вътре. Левски е начин на живот за твърде много хора. Не бива да се капсулира и да се държи от група хора. Левски трябва да бъде открит. Ако имаме грешки, да си ги признаваме и да си ги оправяме. 

Ние не се възприемаме като единствените левскари и като тези, които представляват всички. Ние затова настояваме срещите да са отворени за всеки, който пожелае. Ако има група хора, които поддържат модела, който управлява Левски сега, нека се покажат, нека говорим и да спорим. 

Ние не говорим за Наско Сираков, а за модела, от който е зависим. А той е зависим заради финансовите му зависимости, неговите и на неговото семейство, от спонсора на клуба. Левски няма да загине без която и да било компания и без който и да е човек. Левски ще се мъчи без човека, който ни обедини и ни върна на стадиона - Станимир Стоилов", завърши той. 

Организираните привърженици на Левски започнаха протестите си срещу ръководството след турбулентната пролет и освобождаването на треньора Станимир Стоилов, изпълнителния директор Иво Ивков и члена на Надзорния съвет Петър Ганев. Напрежението между Сираков и феновете се увеличи след две пресконференции преди повече от седмица, в които последователно "Левски на левскарите" стартира подписка за акциите, а Сираков отказа категорично да ги даде