0

Л евски за трети път се даде в столично дерби от началото на сезона. Славия сложи край на "синята" приказка от 3 поредни победи без допуснат гол, която стартира след 2:3 от Локомотив Сф. Сега "белите" удариха два шамара за 2:1 над съперника си. Герои станаха Галин Иванов  (29) и Кемело Нгуена (71). Резервата Марин Петков върна един за "сините".

Срещата започна кошмарно за домакините - Ахмедов и Тасев напуснаха още в 17-ата минута заради контузии. Но всяко зло - за добро. Крис Добрев и Емил Стоев бяха сред най-дейните. Левски направи куп пропуски и така се стигна до 29-ата минута, когато след перфектна контра Галин Иванов вкара - 1:0. Така завърши първата част.

Славия започна по-добре втората част, а  49-ата минута Кристиан Добрев пое на дясното крило и намери Емил Стоев, който прати топката в мрежата на Пламен Андреев. Попадението обаче бе отменен заради засада на Добрев. Четири минути по-късно Вуцов излезе неразчетено, а Стефанов би с глава. Защитник на "белите" изби, като останаха съмнения, че топката е минала голлинията. До гол обаче не се стигна, защото се оказа, че Ивелин Попов е бил в засада.

Така в 71-ата минута се стигна до втори гол за Славия, след като защитата на Левски забрави за Нгуена и той отблизо се разписа за 2:0. В края Марин Петков върна един гол, но за повече нямаше време и сили. Така "белите" прескочиха "сините" в класирането, защото имат по-добър баланс в мачовете между тях, макар и да са с по 24 точки.