0

Л евски може да се смята, че вече има нов треньор. И за мнозина не е тайна, че това е Станислав Генчев. Както „Мач Телеграф“ писа, собственикът на „сините“ Наско Сираков се насочи към него под давление на факторите около себе си. 

Някои побързаха дори да назначат Генчев още преди мача с Черно море, но истината е, че до неделя нищо не е било ясно. Тогава се проведе среща на четири очи между Сираков и Генчев. Според запознати на нея двамата са се уточнили по всички въпроси. И треньорът е приел всички условия и поставени цели. 

На този етап обаче и двете страни са пас. И няма да потвърдят, че са си стиснали ръцете. Причината е, че от „Герена“ искат да бъдат докрай коректни с Николай Костов и ще стоят твърдо зад него до последната среща. 


Освен това Генчев все още има договор с Крумовград, където се надяваха до последно, че ще успеят да го задържат. Но шанс като този, който дава Левски, не се случва всеки ден. Особено за млад специалист, какъвто е Генчев. Така той за трети път в кариерата си ще има възможността да води един от най-големите отбори у нас, след като бе временен вариант в Лудогорец, а в началото на този сезон води и Ботев Пд.

„Сините“ обаче останаха впечатлени от постиженията му със „синьо-жълтите“ от Крумовград. На този етап е сигурно също, че той ще дойде на „Герена“с Живко Миланов, с който са неразделни от лятото, както и с Петър Пеев.

Последният бе кондиционен треньор на „сините“ близо 4 години, но бе понижен след завръщането на Станимир Стоилов. По-късно стана част от екипа на Генчев в Локо Сф.

Освен това предстои още един мач между Левски и Крумовград и затова двете страни са били категорични, че искат да запазят коректност докрай.

Междувременно в последните 2 дни „сините“ имат и доста интензивни разговори с играчите, които са набелязали заради събитията, които се случиха в неделя. Протестът на част от феновете бързо обиколи цял свят и не е реклама, с която роден клуб би се гордял.