0

Х ебър и Крумовград завършиха 0:0 в единствения съботен двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора предложиха доста постна игра и скуката властваше в Коматево, където домакинства тимът от Пазарджик. 

Двубоят на базата в Коматево започна с по-активна игра на гостите, които още в 8-ата минута пратиха топката във вратата на Хебър, но голът не бе зачетен заради засада на Момчил Цветанов, който изведе Матеус Енрике на празна врата.

Подобна ситуация имаше и в 25-ата минута, но тогава Матеус Енрике, който беше в нередовна позиция, не успя да прати топката в мрежата на домакините. Малко след като измина половин час игра, двата отбора се активизираха и стигнаха до отлични възможности за гол, но вратарите не позволиха да бъдат преодолени. Най-напред удар на Матеус Енрике бе уловен от стража на Хебър, а след това Янко Георгиев изби в корнер още по-опасен шут на Набил Макни.

В 38-ата минута късметът обърна гръб на Джунеит Али. Десният халф-бек на Крумовград прехвърли вратаря на домакините с фантастичен удар малко зад центъра. В стремежа си да се върне по-бързо, Марко Роса падна на терена, но топката се спря в десния стълб и се върна в ръцете на изненадания страж на Хебър, пише gong.bg.

Домакините излязоха по-уверени след почивката, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на съперника. Чак в 70-ата минута Шейх Диаманка постави на изпитание отбраната на Крумовград с прострелно центриране по земя, при което само майсторската намеса на Момчил Цветанов във вратарското поле попречи на Николаев да прати топката в мрежата на Янко Георгиев. Пет минути преди края гостите поискаха дузпа за нарушение на Милен Гамаков срещу Янис Гермуш, но реферите подминаха претенциите им.