0

С лавия допусна първото си поражение по време на контролните мачове от зимната си подготовка. В Анталия (Турция) "белите" отстъпиха с 1:3 срещу Рубин Казан. 

След точно четвърт час игра Тони Тасев пропусна да открие резултата от дузпа. Пет минути след това Светослав Вуцов се намеси стабилно след удар на Тахери от фаул.

В първите минути на втората част Кристиян Стоянов стреля над вратата на руския елитен отбор.

В 55-ата минута Велко Йеленкович си отбеляза автогол в опита си да изчисти топката при центриране в наказателното поле. 

Седем минути след това Олег Иванов реализира втория гол в полза на Рубин. 

Влезлият като резерва Мартин Сораков отбеляза попадение за "белите", засичайки в мрежата удар на Емил Стоев в 77-ата минута.

Две минути преди изтичане на редовното време Никола Чумич оформи крайния резултат от двубоя в Турция. 

След срещата старши треньорът на Славия Златомир Загорчич сподели мнението си за мача.

„Мога да съм доволен от тичането, като игра не мога да съм доволен. Очевидно е, че руският отбор е много по-подготвен от нашия. Имахме си своите ситуации, които не успяхме да използваме. Даже изпуснахме дузпа при резултат 0:0. Чака ни още много работа и трябва да вярваме в себе си", започна Заги. 

"Още сме на кондиционна подготовка, в следващата седмица ще започнем да се занимаваме и с тактика. Надявам се в следващите мачове да изглеждаме по-добре."

Относно бразилеца Максон Барбоса, който дойде на проби, Загорчич каза: Момчето пристигна вчера. Пуснахме го в този мач заради самата игра. Ще видим в тренировките и в следващия мач ще преценим. Засега това е положението".

"Не знам за оферти към наши играчи, това е въпрос към президента. Буше се прибра във Франция. Нямаме време да го чакаме, имаме и наши момчетата в школата, по-добре тях да налагаме.  Куентин Зеедорф е контузен, жалко, той показа, че е добър футболист", каза още Загорчич.