0

В арненският Спартак взе първа точка като гост през настоящия сезон в Първа лига. Това се случи с равенството 1:1 при визитата на Септември София в мач от 12-ия кръг. 

В самия край на мача домакините изпуснаха да вземат победата, след като пропуснаха дузпа, отсъдена заради игра с ръка на Проспер Менди. Димитър Костадинов обаче прати топката в аут.
Въпреки точката, варненци остават последни с 5 точки, а Септември е 12-и с 9.

Гостите от Варна пристигнаха в София без няколко важни фигури, сред които Илкер Будинов и Румен Руменов. Те започнаха по-активно и първата атака в мача беше тяхна, завършила с удар на Божидар Васев.

В следващите минути атаките не бяха особено опасни и нямаше и удари към двамата вратари. Но в 40-ата минута столичани откриха резултата чрез централния защитник Асен Георгиев.

Красиан Колев центрира от корнер, вратарят на варненци Дичевски отби, но не достатъчно добре. При получилата се бъркотия Георгиев прати топката във вратата. При гола пострада Виктор Митев и съдията Ивайло Стоянов трябваше да прибегне до помощта на ВАР, за да потвърди гола.

В 3-ата минута на добавеното време Виктор Митев изравни резултата. Той напредна с топката през центъра, отнета при опит на септемврийци да организират атака. Стигна метри преди дъгата и стреля по диагонала, топката отскочи веднъж в тревата и излъга вратаря Димитър Шейтанов и спря в мрежата – 1:1.

Шейтанов обаче показа качества в 53-ата минута, след като отрази много коварен удар от 10-11 метра на Здравко Димитров. При центрирането от ъгловия удар Димитров подаде и Виктор Митев едва не вкара своя втори гол, пращайки топката покрай гредата.

Aтаките на Спартак не спираха и в 63-ата минута удар на Ромей Ивееш се отби в страничната греда. Украинският нападател Денис Баланюк му подаде по десния фланг и Ивей влезе в наказателното поле. В 80-ата минута се откри нова възможност за панамското нисичко крило, но ударът му за пореден път мина в аут.

В 91-ата минута съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа заради игра с ръка на Проспер Менди и наказа бранителя на гостите с жълт картон. Ситуацията беше прегледана с помощта на ВАР и потвърдена. Димитър Костадинов обаче с левия крак прати топката в аут и остави равенството като краен резултат.