0

Н аставникът на Локомотив (Пловдив) Христо Златински определи група от 20 футболисти за гостуването на Ботев (Враца), съобщиха от клуба. Двубоят между двата тима е днес от 19:30 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца и ще бъде официален дебют за новия треньор на "черно-белите", който замени на поста Любослав Пенев. 

За него мачът точно срещу Ботев във Враца ще е с особена тръпка, защото именно с екипа на врачани през май 2021 г. той вкара скъпоценната дузпа за 1:0 срещу Септември в бараж за оставане в Първа лига. Тогава Златински, силно развълнуван, заяви пред „Диема Спорт“, че чувства Ботев Враца и колегите си като семейство: „Ние сме голямо семейство. Много ги обичам. Оставаме в "А" група!“ 

В четвъртък "смърфовете" проведоха последното си занимание преди срещата, а след него Златински определи група от 20 футболисти за срещата. 

В нея попаднаха Мартин Луков, Кристиан Томов, Кристиян Пешов, Ангел Лясков, Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Калоян Костов, Оливер Камдем, Георги Каракашев, Ефе Али, Христо Иванов, Ивайло Иванов, Данило Полонский, Владимир Медвед, Жулиан Лами, Марсилио, Мартин Петков, Димитър Илиев и Хуан Переа.


“В хода на седмицата футболистите се вложиха максимално в тренировъчния процес. Доволен съм от старанието на всеки един от тях“, сподели Златински в клубната страница във Фейсбук.
„Смятам, че бързо разбраха какво се изисква от тях на терена. От понеделник фокусът ни е изцяло върху предстоящото гостуване на Ботев (Враца). Анализирахме ги подробно, очаква ни труден мач, но и не трябва да се притесняваме от никой съперник. 
Ние сме Локомотив и винаги играем за победа. Искрено се надявам да зарадваме нашите фенове с успех във Враца", каза треньорът, който изигра 42 мача с екипа на Ботев Враца преди да окачи обувките на пирона.

Източник: БТА