0

Д а се отлагат мачове от първенството не е фатално, те може да се наваксат през ноември-декември, когато е световното първенство в Катар. Това заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов след третия мач на „сините“ в Първа лига до петия кръг на шампионата – срещу Пирин вкъщи (1:0). 

За да запазят сили за предварителния кръг в Лигата на конференциите, носителите на Купата на България поискаха да им бъдат отложени за неопределени дати мачовете със Славия и Черно море, съответно от третия и четвъртия кръг на Първа лига. Не е изключено клубът да поиска отлагане и на мача с шампиона Лудогорец от 6-тия кръг, намекна Мъри. Той е насрочен за 14 август, неделя.

„Относно мача с Лудогорец и дали ще го отлагаме, аз мисля за четвъртък (за реванша с Хамрун на Герена), първо да минем там и после ще взимаме решения“, заяви той пред „Диема Спорт“. 

„И да се отлагат мачове, не е фатално. Когато искахме да дискутираме кога да започне първенството, никой не искаше. Евротурнирите са приоритетни за отборите в тях. Дали сега или в друг период, ние тези отложените мачове ще ги изиграем, така или иначе. Има голяма пауза поради зимното Световно първенство, така че смятам ще има достатъчно време да ги изиграем", смята Стоилов.

Той предупреди, че малтийският Хамрун не е елиминиран, въпреки победата с 1:0 навън. „Хамрун е опасен отбор, комбинативен. Притесненията ми са как ще се представи моя отбор, дали ще включим от първата минута на достатъчно добро ниво.“

Треньорът на Левски бе недоволен от пропуските пред вратата на Пирин при минималното 1:0 на „Георги Аспарухов“.

"Мисля, че победата беше заслужена. Естествено, още в първите 15-20 минути трябваше да реализираме, за да тръгне спокойно и уверено мача. Държахме инициативата, контролирахме мача. Играхме сравнително бързо с добро темпо. 

Но нашите слабости в завършващия удар си остават. Като динамика, победата е напълно заслужена. Имахме и нашите проблеми при преминаването от едната фаза в другата.


Ще трябва да работим в предни позиции, за по-добра комбинативност и по-голямо самочувствие. Проблемът е, че се пропускат прекалено чисти положения. Имаше добра динамика, добра бързина, само трябваше да сме по-точни в завършващата фаза".

След това Стоилов обясни, че постепенно Левски се връща към онзи стил, в който преди години доминираше и гостите трудно се добираха до голово положение.

''С оглед на първите две домакинства от този сезон (със Спартак Варна и Пирин), мога да кажа, че гостите нямаха и ситуация за гол. 

Левски се опитва да се връща към своя стил да държи инициативата, разбира се, трябва да превключваме по-бъздо и в средната зона. Имам предвид по-бързо да отнемаме топката и да правим преса. 

Преди имаше редовно голове в нашата врата, а сега и двата противника нямаха и една голово положение.

Все пак Пирин и Спартак Варна не са фактор. Но първо ние трябва да подобрим играта ни във фаза защита. Това е жизнено важно, оттам и завършващ удар и завършващото подаване".