0

„Първо искам да поздравя феновете, защото тяхната подкрепа беше много важна за нашата победа. Не започнахме добре мача, през първото полувреме допуснахме много грешки, но през второто на терена имаше само един отбор и това беше нашият. Преди мача аз пуснах на футболистите част от филма за Георги Аспарухов-Гунди с епизода, в който той казва: "Аз тези хора няма да ги предам". Можеше да загубим, можеше и да завършим наравно, но това е поведението, което искам да виждам от отбора. Тази победа е и за голямата ми дъщеря, която днес има рожден ден”, заяви треньорът на Левски Станислав Генчев след победата над ЦСКА с 1:0..

"Ние сме отбор, който не е направил два негативни резултата един след друг (б.р - намекът му е за ЦСКА). Но най-важното е да се развиваме и да играем така, както и тренираме – да се спазва дисциплината, да има желание. Разбира се, можеше и да загубим, нямаше да е приятно, но в крайна сметка ние бяхме отборът, който днес заслужаваше повече победата”, допълни той.

Попитан дали днес Левски се е доближил до лицето, което иска да вижда, Генчев отговори: "Може би през второто полувреме се доближи до това, което искам, но има какво да се желае като контрол, спокойствие, а и да вкарваме повече от игрови, а не от статични положения. Имахме и още положения, но за всеки успех се дават три точки".

"Всеки иска да участва в такова дерби и аз не правя изключение. Най-важното е, че победихме. Не искам да говоря за ЦСКА и дали имат шансове за титлата. Те си ги решават техните. За нас е важно да продължим по същия начин и да печелим точки, за да стигнем до Лудогорец", завърши специалистът от Дряново, водил преди това Етър, Лудогорец, Локомотив София, Ботев Пловдив и Крумовград.

„Неприятна загуба, особено за нашите привърженици. Искам да им се извиня. Ние влязохме по по-добрия начин в мача, но когато създаваш положения, трябва да ги реализираш. През втората част отпаднахме физически и дадохме инициативата на Левски. Не че те направиха нещо, всичките им положения бяха след наши грешки. Загубата днес със сигурност ще ни повлияе психически", бяха първите думи на треньора на ЦСКА Александър Томаш.

"Ако е напрежение, сме длъжни да се справим с него. Има и други причини, физически отпадаме, това са неща, които са наслагвани. Това е пътят, това е начинът. ЦСКА трябва да изглежда много, много по-добре, както през първото полувреме. Стигнахме дъното, сега следва само нагоре”, добави той.

"Не съм човек, който се оправдава, нося отговорност. Имаше положителни неща, опитахме се да играем футбол. Другото не го разбирам…Не вкарваме, но създаваме ситуации, чисти сутации. Имахме пространства. Успяхме да излизаме от пресата. Не мога да коментирам дали е имало  или не дузпа за нас. Искаме да победим във всеки един мач и ще продължаваме. Лиъм Купър е професионалист и направи невъзможното да се възстанови. Той го показа на терена.

Бях спокоен по време на мача, притеснявах се само да се не поведем по играта на Левски. Това стана само през второто полувреме, когато отпаднахме физически", завърши великотърновецът, водил преди това Банско, Локо Горна Оряховица, Верея, Берое, Етър, Локо Пловдив и Спартак Варна.