0

В Етрополе е създаден едноименен нов футболен клуб, а легендата Христо Стоичков лично ще оценява и избира децата за попълването на неговата академия, която с времето потъна в миманса. Отборът набира таланти от набори от 2007-а до 2011-а включително  за попълване групите на своите участници в първенствата.

Пробите ще се състоят на 28.06.2024 г., петък от 10:00 ч. на градският стадион в. Етрополе. Желаещите трябва да носят спортен екип и футболни обувки. Кандидатите ще бъдат оценявани от комисия, съставена от треньорите в школата и директора на ДЮШ, като крайното решение на кои деца ще бъде предложено да се присъединят към футболната Академия ще бъде взето лично от Христо Стоичков. Одобрените ще бъдат записани да учат в СУ “Христо Ясенов“ и ще им бъде предоставено безплатно общежитие и храна. Телефон за контакти и предварително записване - 0884909694, на който отговаря опитният специалист Любомир Симов.

Новият ФК Етрополе трябва да запълни празнината на футбола в града, след като предшественикът Чавдар прекрати съществуването си навръх рождения ден на Камата (8 февруари) тази година.

Че академия „Христо Стоичков“ ще бъде рестартирана, се говори отдавна. Именно от нея до националния отбор на България стигнаха Ивайло Чочев, Симеон Славчев, Антон Недялков, Димитър Евтимов и Божидар Краев, който пък бе и в школата на великия №8 в Барселона.

Базата в Етрополе е една от най-модерните в България. Напълно покрит стадион за 6000 души с прилежащи затревени помощни терени с осветление. Това е и единствената футболна академия у нас, където децата не плащат нито лев за тренировки и престоя си и учат в местното школо.