0

В ЦСКА 1948 съм на точното място, тук цесекарството се спазва. Гриша Ганчев управлява ЦСКА по модела, по който ръководеше Литекс в Ловеч. Но има много голяма разлика между двата клуба. Това заяви новият оперативен директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов пред бТВ.

Бившият треньор на ЦСКА-София се присъедини там към други легендарни фигури от историята на „червените“ - Ангел Рангелов, Спас Джевизов, Ради Здравков, Методи Томанов, Любослав Пенев, както и по-младите Методи Деянов и Вальо Илиев, който е треньор на втория отбор.

Искам единен ЦСКА преди да си отида от този свят”, каза Стойчо, чието преминаване в клуба, създаден през 2016 г. Някои от „Армията“ обявиха едва ли не за предателство.

Самият Младенов, хвърлил оставка в ЦСКА-София тази зима, заяви, че не е имал друг избор, тъй като на "Армията" е бил употребен и захвърлен.

"В ЦСКА винаги е съществувала една мистика, тайнственост. Имаше (преди) една последователност в политиката на ЦСКА, всички ръководители я спазваха. На най-добрите и заслужили футболисти даваха възможност да продължат да работят в системата на ЦСКА, докато сега се получава обратното – употребяват ни и ни захвърлят (в клуба на Гриша Ганчев – бел. Ред.). И ни принуждават да взимаме такива решения, каквото взех и аз. 

Любовта ми към ЦСКА никой не може да ми я отнеме. Това, че съм преминал сега в ЦСКА 1948 - един клуб, създаден и основан от фенове на ЦСКА, и бивши мои колеги… 

Искам да попитам защо ние сме там? Бяхме употребени и изхвърлени. Мен ме принудиха. Отнесоха се много лошо с мен. Отношението след декември беше катастрофално! Къде да отида? Тук виждам, че цесекарството се спазва."

По собственото му признание досега е бил убеждаван, че ЦСКА-1948 е създаден само и само да пречи на клуба на Ганчев. „И аз така мислех, и на мен така ми говориха, че ЦСКА 1948 е създаден, за да пречи на другото ЦСКА, но сега се убедих, че не е така. В клуба, в който ще работя, не пречим на никого.

Целта на моето влизане в ЦСКА 1948 - да имаме единен ЦСКА. Никой не приема две ЦСКА-та. Не може да има такова разделение. Една от задачите ми е да стоплим отношенията с ЦСКА, да имаме разбирателство. Да имаме единен ЦСКА. ЦСКА на феновете. 

Вие представяте ли си, ако се обединим всички, какъв ЦСКА може да притежаваме? Аз си го представям и мечтая за това! Мисля, че съм на точното място. Отново съм сред свои.

Знам, че феновете се засегнаха много. Знам за тяхната реакция и тяхното разочарование, но във времето те ще разберат защо съм прав и защо съм отишъл тук. 

Защото искам единен ЦСКА и тук мога да работя за този единен ЦСКА. Никой не го устройва да има две ЦСКА-ата. И във времето ще видите отново, че имаме един ЦСКА. 

В това съм убеден, защо тези, които работят в 1948, са не по-малко цесекари от тези, които в момента са на "Армията". Не по-малко!", натърти Младенов.

Преди около година той замени сегашния наставник на ЦСКА 1948 Любо Пенев начело на ЦСКА-София и двамата дългогодишни приятели си размениха реплики чрез медиите. 

По-рано при представянето на Стойчо в ЦСКА 1948 Любо Пенев изтъкна, че не е променил мнението си за бившия си съотборник, както и че Младенов няма да се занимава с футбол, докато той самият е в клуба.

"Любослав Пенев да не се притеснява, никого не искам да сменям. Аз си имам други задължения. Той каза, че има мнение за мен, аз имам за него. Важното е да работим за общите цели на клуба. Приключих с треньорството", завърши Младенов.