0

Стойне Манолов е един от бизнесмените, които най-дълго време са в българския футбол. Освен всичко друго той е сред емблематичните фенове на ЦСКА, а след идването на новата власт на „Армията“ името му се спряга като една от силните фигури в сянка, взимаща решение за важните неща в клуба. Самият Манолов на няколко пъти отрече слуховете, че е в основата на назначението на провалилия се треньор Томислав Стипич, както и на наследника му Алексаднър Томаш. „Мач Телеграф“ потърси бизнесмена за коментар по различни теми, свързани с ЦСКА. 

- Г-н Манолов, как виждате ЦСКА след пристигането на Александър Томаш?
- Още е рано да се дават категорични оценки. Трябва да се даде време на треньора, за да наложи идеите си в отбора. В момента ЦСКА не е това, което очаквахме, но надявам се с времето ще започнем да виждаме друг ЦСКА. Разбира се, сега е рубиконът – мачът с Левски. Ако съумеят да не го загубят, може да се каже, че се върви в правилната посока на развитие.

- Може ли мачът с Левски да обърне сезона на ЦСКА?
- Една победа над Левски ще бъде важна за самочувствието на играчите, но ще бъде много важна и за феновете. Тази година само това ни остана – да бием Левски и да се опитаме да се преборим за Купата. Шансовете за тройката са минимални. Да се гони Лудогорец въобще не трябва да се коментира. По-скоро, ако може да се години второ или трето място, но ще бъде трудно с тази разлика. Ако се победи Левски, ще се съхрани надеждата за добър сезон и ще се вдигне насторението на „червените“ фенове. Не малко от тях очакват победи.

- Колко време трябва да получи Томаш?
- На Александър Томаш трябва да се даде време, но съм по-скоро скептичен към хората, които определят политиката на ЦСКА. Не смятам, че мястото на Филип Филипов е в ЦСКА с начина, по който работи и това, което сътвори до момента. Ако трябва да бъда критичен, съм критичен към неговата работа. Дадоха му възможност, а той към днешна дата с нищо не е показал, че заслужава мястото си в ЦСКА.

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX