0

Л окомотив София се наложи с 3:0 като гост срещу Септември в двубой от петия кръг на Първа лига.

Димитър Митков успя да даде аванс на гостите в 19-а минута, когато реализира отсъдената за игра с ръка на Иван Арсов дузпа. Три минути преди края на полувремето Митков отново беше герой, забивайки втори гол. Димо Бакалов довърши Септември с трето попадение в добавеното време на полувремето. През втората част домакините стигнаха до греда, но така и не успяха да създадат кой знае какво пред противниковата врата. 

При изключително топлото време на националния стадион "Васил Левски" първата опасност беше на сметката на домакините, като в деветата минута Иван Арсов стреля с глава, но защитата на Локомотив се справи с опасността. "Червено-черните" отговориха чрез шут на Карлос Франса в 11-ата минута. 

След точно четвърт час игра Симеон Славчев изведе Франса по крилото. Атакуващият футболист на гостите стреля, като топката срещна ръката на Арсов. Първоначално Ивайло Ненков остави играта да продължи, но след това съдията отиде да разгледа положението с ВАР. 

Арбитърът отсъди дузпа, която беше реализирана от Димитър Митков в 19-ата минута. 

Символичните домакини опитаха да пренесат играта в половината на Локомотив, но в 41-ата минута Камен Хаджиев центрира в наказателното поле, топката достигна до Митков, който надхитри защитата на Септември и се разписа технично с глава.

Дълбоко в допълнителното време на първата част Димитър Митков подаде за Симеон Славчев и той изведе Франса в наказателното поле. Бразилецът шутира, но топката се отби в напречната греда, а Димо Бакалов с глава я прати в празната врата. 

Това е първо попадение за крилото с екипа на Локомотив. 

В началото на второто полувреме Септември опита да върне поне едно попадение и Асен Георгиев би с глава, но Александър Любенов се справи с опасността.  

В 55-ата минута Луис Диас пробва да изчисти топката в наказателното поле, но тя рикошира в ръката му и се наложи съдията Ивайло Ненков прегледа ситуацията, но не отсъди 11-метров наказателен удар.

В 86-ата минута Александър Тодоров шутира от далечна дистанция, Любенов отклони топката в гредата и отново не се стигна до попадение в полза на домакините.

Победата е втора поредна в полза на Локомотив София. Воденият от треньора Станислав Генчев състав е на седмо място в класирането с актив от 8 точки. 

Септември има 4 точки на 12-та позиция в Първа лига.