0

П реди седмица Левски и ЦСКА летяха заедно в един самолет за зимните си лагери в Турция, но общите дела на вечните врагове няма да спрат дотук.

"Сини" и "червени" се обединиха около идеята футболистите в гимназиална възраст да учат само първа смяна, за да може тренировките в академиите в цялата страна да се провеждат и в следобедните часове, а не късно вечер, когато е тъмно. 

Предложението за общо писмо на всички родни професионални, аматьорски и детско-юношески клубове и школи дойде от директора на Академия Левски Елин Топузаков, научи "Мач Телеграф".

Топчо сподели за трудностите, пред които са изправени треньорите в клуба при съставянето на тренировъчната програма на отделните "сини" формации.

Шефът на ДЮШ на ЦСКА Костадин Ангелов подкрепи колегата си, а редица представители на столични отбори и школи също дадоха своето "За" за входирането на обща молба към Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта. 

Идеята е децата над 14 години да посещават учебни занятия само сутрин, за да може трениращите ученици да са свободни следобед. В момента треньорите се съобразяват с учебните задължения на юношите и се налага често да насрочват по две тренировчъни занимания на ден, като второто започва след 19 часа вечер.