0

Ч ервеният картон през първото полувреме бе ключов за развитието на двубоя от българската футболна efbet Лига между Левски и Черно море, заяви старши треньорът на "сините" Николай Костов. 26-кратните шампиони спечелиха с 1:0 с попадение на Джавад Ел Джемили през второто полувреме.

Левски започна мача без типичен централен нападател и Костов направи промени едва на почивката, въпреки че Влатко Дробаров получи червения картон още в 22-та минута. 

"Футболистите се стараха да спазват указания, а червеният картон на противника бе ключов. Бяхме готови да излизаме от високата преса на Черно море, но след тази ситуация мачът се промени напълно. 

Липсваше ни централен нападател и трябваше да изчакаме полувремето за смяна, защото можеше да обидим някого с промяна в 25-ата минута", каза Костов на пресконференцията след мача.

"Черно море се представя успешно срещу всички отбори в шампионата и ги поздравявам за това. Не е лесно да намираш пространства срещу тях, защото са добре обучени и имат силен колектив.

"Ел Джемили най-после отбеляза желания от него гол. При младите футболисти има добри игри, има и загуба от форма. В последните дни тренирахме с група от около 9-10 души и колективът не беше пълен. Това влияе психически върху играчите".

Левски остави на пейката национали като Андриан Краев, Кристиан Димитров, Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев, а Пламен Андреев дори не попадна в групата.

Костов обясни, че младият страж е получил почивка само за този мач, след като напоследък негови индивидуални грешки костваха точки и за Левски, и за младежките национали.

"Краев беше на резервната скамейка, тъй като бе неразположен за мача. Това донякъде промени основния състав, който трябваше да започне. 

Пламен Андреев получи почивка само за тази среща, за да се успокои. Върху него се натрупа много напрежение напоследък заради последните ни два мача и този с националния отбор. Той е един от най-важните наши играчи", продължи треньорът на Левски.

Костов добави, че неговият колега от Черно море Илиан Илиев би бил перфектният вариант за нов национален селекционер, тъй като има характеристиките на такъв - може да изгражда силен колектив и неговите футболисти се борят за всяка топка.

"Илиан е доказал с работата си, че може да му се гласува доверие. Той е един от най-подходящите хора за поста, защото създава добър колектив и играчите му се бият за всяка топка. Добър вариант е", категоричен бе той.

Източник: БТА