0

С уникална драма завърши дербито между първия и втория  в класирането на efbet Лига, но в крайна сметка по подобие на вечното дерби и това не излъчи победител. Черно море и Локомотив Пловдив си поделиха на точка на „Тича“, след като завършиха 2:2.

В последната минута на добавените 10 „моряците“ отбелязаха гол чрез големия си грешник Алекс Фернандес, с който печелиха дербито, но ВАР отмени попадението заради засада. Последвалите разправии на терена бяха поредните в двубоя, който предложи обрат, два червени картона за „смърфовете“ и много емоции и напрежение.

Капитанът на "моряците" Даниел Димов (39) изведе своя тим напред, а Евандро (45+1, 45+3) изравни, след което направи пълен обрата за "смърфовете". 

Хорхе Сегура (74) остави гостите с човек по-малко заради втори жълт и респективно червен картон. Малко по-късно Евандро също бе изгонен, а Локомотив трябваше да играе с деветима футболисти близо 20 минути. 

Живко Атанасов (90+5) възстанови равенството в добавеното време. Варненци стигнаха и до пълен обрат в 90+11 чрез Алекс Фернандес, но попадението не беше зачетено след намесата на ВАР. 

Така Локомотив Пловдив остана на първото място в класирането с 30 точки, а Черно море е втори с точка по-малко.