0

А рда посреща Лудогорец днес и ще има много тежката задача да продължи рекордната в историята на клуба серия, в която се намира. Тимът на Александър Тунчев натрупа 10 поредни домакински мача без поражение на своя стадион. Статистиката от тях включва седем победи и три равенства при голова разлика 25-10.

Интересното е, че тази успешна за отбора от Кърджали серия започна след загуба точно от Лудогорец. Тя бе с 1:2 на 14 април 2023 година. Тогава „орлите“ бяха опрени до стената и трябваше на всяка цена да вземат мача и да продължат гонитбата за първото място с ЦСКА. Арда поведе след страхотен гол на Радослав Цонев от пряк свободен удар. Шампионите обаче макар и много трудно успяха да направят обрат и да вземат ценните три точки. Те дойдоха с два късни гола на Игор Тиаго. В 77-ата минута бразилският таран изравни след асистенция на Спас Делев. Минута преди да изтече редовното време падна и вторият гол, като този път „деветката“ на Лудогорец бе подпомогнат от Клод Гонсалвеш. Тиаго се ориентира най-бързо в обстановката след кратко разбъркване в наказателното поле и вкара победния гол.

Освен споменатата серия за Арда в ход е и още една, която е положителна. Тя също се отнася до домакинските мачове. Тимът от Кърджали е в серия от 11 поредни срещи с вкаран гол у дома. За последно Арда не се разписа срещу Левски, като загуби с 0:3 от „сините“ на 19 март тази година.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX