0

Т одор Неделев е най-опасният футболист за ЦСКА. Това твърдение се отнася не за всички времена, а само за играчите, чийто кариери са в ход в момента. Затова никак не е без значение дали за предстоящото дерби между „червените“ и Лудогорец халфът ще се възстанови и дали ще излезе на терена, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Статистиката показва, че няма друг футболист, който да се е разписвал по-често във вратата на ЦСКА. Неделев има 6 попадения срещу „червените“ във всички турнири, докато носеше екипа на Ботев Пд. Четири от тях са за първенство, а другите два – в турнира за Купата на България. Във втория по значимост турнир в страната техничарят от Белозем бе главен герой в полуфиналите през 2019 година. Тогава Ботев победи в Пловдив с 3:2, а реваншът на „Армията“ завърши 3:3. Във всеки от двубоите той се разписа по веднъж. В първия той даде и две асистенции, а на този в столицата - подаде от корнер за решителното удар с глава на Кристиан Димитров, с който бе оформен крайният резултат и с който Ботев прекрачи към финала. 

Дебютното му попадение срещу ЦСКА бе на 18 ноември 2017 година от дузпа, а двубоят тогава завърши 1:1. На 29 април 2019-а пък оформи крайното 2:0 в Коматево в мач за първенство. Пак там той се разписа и на 20 март 2022 година. Тогава с шут с левия крак от 20-тина метра наказа грешка на Християн Петров. По-рано през същия сезон - на 17 октомври 2021 година, той вкара от дузпа при визитата на Ботев на „Армията“, при която „канарчетата“ загубиха с 2:3. Можем да обобщим, че специално на „Армията“ и двата му гола за първенство са от дузпи, а от игра се е разписвал само за Купата.

Ако вземем само головете в шампионатни мачове на действащите футболисти срещу ЦСКА, Неделев пак е първи, но дели върха с Даниел Младенов и капитанът на Локомотив Пд – Димитър Илиев. Двамата има по 4 шампионатни попадения срещу „червените“. Младенов в момента носи екипа на Етър във Втора лига и поне до края на настоящия сезон няма шанс да увеличи головата си сметка срещу „армейците“.

Вижте всички голове на Тодор Неделев срещу ЦСКА в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"