0

З латомир Загорчич определено вдигна Славия! "Белите" се добраха до изключително ценни три точки при домакинството им на последния Етър. Най-старият столичен клуб имаше тотално превъзходство над "болярите", но стигна едва до успех с 1:0 след гол от дузпа на Тони Тасев. Наказателният удар бе отсъден след намеса на ВАР.

Триумфът изкачи Славия до 13-ото място във временното класиране с 14 точки. Етър категорично е последен с 8.

Неприятен момент сполетя щаба на гостите, след като в 16-ата минута панамецът Моран получи контузия и се наложи да бъде заменен принудително. Така дебюта си с екипа на "виолетовите" направи Осама Алу.

Славия поведе в резултата с настъпването на 18-ата минута. Спокойствието на "Александър Шаламанов" беше преустановено със сигнал от ВАР-буса, който посъветва съдията Станимир Тренчев да прегледа ситуация на онфийлд ревю. На нея реферът явно видя, че при корнер малко преди това, Георги Александров е задържал Виктор Генев и това означаваше само едно - дузпа за "белите". С отговорната задача се нагърби Тони Тасев, който преодоля Величков за 1:0.

Славия бързо можеше да удвои своята преднина, като Емил Стоев пресече подаване, след което комбинира моментално с намиращия се на голова позиция Галин Иванов. Капитанът на домакините обаче не успя да зарадва своите, шутирайки в напречната греда.

Етър даде признаци на живот едва пет минути преди сигнала за пауза. Ертан Томбак проспа включване през центъра на Осама Алу, който получи пас от колега около дузпата и с лек удар по земя без малко не порази вратата на "замръзналия" в този миг Светослав Вуцов

Ертан Томбак прояви нотка на нестандартност, след като сюрпризира всички на "Александър Шаламанов" с изстрел от дистанция. вратарят на Етър определено беше изненадан, но все пак се намеси.

Вратарят на Етър - Мартин Величков, правеше всичко по силите си, че да могат "виолетовите" да имат шанс за нещо повече в днешния мач. В 68-ата минута той отново направи страхотно спасяване, като този път с намесата си отчая останалия очи в очи срещу него Емил Стоев.

В 73-ата Тони Тасев реши да комбинира с намиращия се на далечна греда Емил Стоев. Пасът му елиминира стража на гостите, но в решителния миг на шпагат се хвърли капитанът Мариян Иванов.

До края славистите сами можеха да си вгорчат живота като разсеяният Светльо Вуцов беше на прага на кошмарна грешка, но в крайна сметка направи така, че първоначалната му неточност да няма фатални последици за Славия.