0

Х алфът на Лудогорец Алекс Сантана е бил засипан от оферти, но е отказал да напусне Разград. Той е получил предложения от гранда Вашку да Гама, Форталеза и още два други клуба.

„Да, Бразилия ми липсва много. Пълните стадиони, атмосферата, която създава  публиката. Няма едно конкретно нещо, което ми липсва – много неща са. Но аз имам договор с Лудогорец и би било несправедливо да кажа, че съм нещастен или че търся трансфер. В България винаги са се отнасяли с уважение и обич към мен, така че трябва да внимавам да не бъда разбран погрешно. Мога да се върна по всяко време, но тук винаги са се отнасяли добре с мен“, каза Сантана пред бразилската версия на ESPN, цитиран от в. "Мач Телеграф".

Халфът разкри, че е получил много съобщения от фенове на въпросните отбори. „Наистина е приятно да видя тази обич, защото това е знак, че съм свършил работата си добре. Ето че един футболист не получава само лоши съобщения и ругатни (смее се). Връщането ми в Бразилия не е сигурно. Но ако се случи някога, нямам конкретно предпочитание за отбор. Просто бих искал да бъда в организиран клуб и да се боря за титли”, каза още Сантана.

За българския шампион Алекс Сантана има 61 мача и 10 гола. Лудогорец е първият клуб за халфа извън родината му. „Това е първият ми международен опит, така че успях да извлека много положителни неща. Тук е друга култура, те имат други навици. Винаги е добре да можете да научите и други култури, да опитате друга кухня извън бразилската. На терена стилът на игра е малко по-различен от нашия, но ето че се адаптирах. Разчитах и на бразилците, които бяха тук през този период, което ме улесни“, каза той. „В момента Лудогорец се бори да спечели още една титла, като е лидер в първенството. Знаем тази възможност и че това би било много важно за клуба и за неговите фенове. Но също така трябва да се отнасяме с уважение, защото има и други силни отбори като ЦСКА, които ни вървят по петите. Аз вярвам много на нашия тим и смятам, че имаме по-големи шансове да спечелим титлата“, добави Сантана.

„Все пак трябва да сме внимателни. Виждали сме много случаи, когато фаворитът не е бил шампион. Ние имаме шампионския манталитет. Но ако не направим това, което трябва, ще останем само с този етикет и без титла. Ще се съсредоточим още повече върху мачовете и тренировките, за да спечелим още един трофей”, завърши той.