0

Б ившият треньор на Хебър Владимир Манчев, говори пред вестник „Мач Телеграф“ за времето, докато води тима. Той разкри, че е имало много организационни проблеми в тима от самото начало.

- Г-н Манчев, защо се стигна до раздялата ви с Хебър?

- Това трябва да попитате ръководството. Те са взели това решение. Явно е, че те са имали разговори с други треньори и са решили да предприемат този ход. От моя страна не е имало драми. Още с назначението ми бях споделил, че докато имат доверие в мен ще работим заедно. Явно е, че са преценили, че някой друг трябва да поеме отбора. Оттук-нататък отговорността е в тях.

- С какви чувства се разделихте с отбора?

- За съжаление не успях да се разделя с отбора, защото имаше почивни дни. Всичко стана доста бързо. Явно е, че те не бяха готови още с назначението на нов треньор и имаше някакви разговори и колебания. В последния момент са взели решение кой да води отбора. Аз не бях и поканен да се видя с играчите. На този етап реших да остана отстрани, за да не обърквам футболистите. Някои от тях ми се обадиха, а други ми писаха съобщение.

При всички положения за мен това време, в което бяхме заедно беше много пълноценно и ползотворно. Аз им пожелавам на всички тях успех и знам, че имат качествата да се справят с трудната задача пред отбора. Надявам се да успеят да постигнат целите, които ни бяха поставени. В крайна сметка те са главните действащи лица.

- Ще успеят ли да се спасят? Как усещате нещата, защото сте добре запознат с обстановката?

- Аз продължавам да бъда сигурен, че ще успеят. Бях сигурен и продължавам да бъда. Бях убеден, че ще успея да се справя със задачата да спася отбора в Първа лига. Сега продължавам да твърдя, че отборът има потенциал. Още повече, че Любослав Пенев има огромен опит и според мен с наличния състав и програмата, която предстои пред отбора, не би трябвало да има проблеми да се изпълни целта. Сигурен съм в тях. Бях сигурен, докато ги водех, сигурен съм и в момента. 

- Имало ли е някакво напрежение между вас, футболисти и ръководство в даден момент?

- Не! Бях изненадан. Не съм очаквал подобно решение и по никакъв начин никой не е разговарял с мен, за да обсъдим факта, че би могло да се стигне до подобна промяна. Аз лично бях изненадан, а и играчите си мисля, че бяха изненадани. Повече от това не мога да коментирам. Съвсем други бяха разговорите, които водихме и ми беше споделено, че има доверие към работата ми.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"