0

Б ългарският футболен клуб ЦСКА-София назначи 40-годишния Нестор Ел Маестро за старши треньор, след като "червените" се разделиха със Саша Илич днес. Причина бе колебливото начало на сезона и поражението с 0:2 от румънския Сепси в Лигата на конференциите.

Роденият в Белград като Нестор Йевтич спец (впоследствие добавил "Ел Маестро" към малкото си име, вече като тийнейджър в Англия), който има и английска националност, ще запише повторен дебют начело на вицешампионите именно в реванша със Сепси следващата седмица. 40-годишният сърбин се оказа свободен - почти 16 месеца изминаха откакто бе махнат от поста в предишния му отбор Гьозтепе през март 2022 г.

Ел Маестро води ЦСКА-София между 7 юни 2018 и 8 февруари 2019. Той записа 19 победи, три равенства и пет загуби начело на "червените", които го освободиха в началото на пролетния сезон заради незадоволителни резултати. 

"Нестор Ел Маестро е новият треньор на ЦСКА", съобщават от клуба на официалния уебсайт и в социалните мрежи.

"Наставникът вече е в България заедно със своя щаб в състав Никон Ел Маестро и Борян Стаматович, като предстои към тях да се присъедини още един помощник.

В щаба на Ел Маестро остава досегашният треньор на вратарите Стоян Колев. Договорът им е за една година с опция за удължаване.

"Това е вторият период на наставника в ЦСКА. Той води отбора между 7 юни 2018 и 8 февруари 2019 и е запознат със спецификите на българския футбол и средата у нас. Благодарим на Ел Маестро за бързата реакция и готовността да помогне на отбора ни преди реванша в Лигата на конференциите и важните двубои, които ни предстоят в българското първенство".

Кариерата на Ел Маестро след ЦСКА-София не е особено успешна. Той е водил австрийския Щурм Грац за една цяла година до лятото на 2020, след което се е задържал за кратко в саудитския Ал-Таун и турския Гьозтепе.

Ел Маестро е бил треньор за последно именно в Гьозтепе, който го освобождава на 7 март миналата година след 15 загуби в 28 мача.