0

В ъв връзка с утрешния финал за Купата на България полицията предприема следните мерки за сигурност:

- След 12,00 часа ще бъдат отворени билетните каси, които се намират на ул. "ген. Йосиф Гурко", и тези на кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев" и бул. “Граф Игнатиев".

- Вратите на Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени в 17,00 часа.

- Привържениците на Ботев ще бъдат настанени в сектори "Б" и "В", а тези на Лудогорец в сектори "А" и "Г". Проверката на валидността на билетите ще бъде осъществявана от електронни четци осигурени от компанията разпространител. За малолетни лица ще бъде необходимо попълването на декларация от пълнолетен придружител.

Българската професионална футболна лига създаде допълнителна организация, като осигури и заплати зона за паркиране за привържениците от Пловдив. Ще могат да бъдат използвани обособените джобове на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между бул. "Драган Цанков" и ул. "Гурко".
За паркиране ще се използва ул. "Кирил Видински" между бул. "Драган Цанков" и Семинарията.
Също така ще може да се паркира в дясната лента на бул. "Драган Цанков" в посока от Телевизионната кула до кръстовището на ул. "Кирил Видински", както и в дясната лента на бул. "Драган Цанков" в посока от Телевизионната кула до кръстовище на ул. "Кирил Видински".
Моторни превозни средства, превозващи фенове на Лудогорец, ще могат да паркират пред сектор "Г" на стадиона.
При необходимост движението в изброените локации ще бъде поетапно спирано и възстановявано.
Във връзка с футболната среща е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.

На изградени КПП-та около стадиона полицаи ще извършват щателна проверка. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които са с рестрикции за посещение на спортни мероприятия.
Униформените ще следят за фенове във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, както и чадъри). 

Ангажимент по опазването на реда има частна охранителна фирма, която ще покрива територията на стадиона по време на мача. При дейността си гардовете те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
Расистките скандирания, както и използването на лазери,  са абсолютно забранено.