0

И велин Попов направи пропуск от дузпа в последното издание на дербито между ЦСКА и Левски. Двубоят завърши 0:0, а Попето не успя да вкара от бялата точка в 90-ата минута, като ударът му бе париран от Густаво Бусато. Интересното е, че двата може би най-фатални пропуска в дербито са записани именно на 17 април. Предлагаме ви и Топ 10 на пропуснатите дузпи в мачовете между ЦСКА и Левски.

17 април 1996 г. ЦСКА – Левски 2:4

Георги Георгиев пропуска за ЦСКА в 40-ата минута при 2:0

Мачът е полуфинал реванш за Купата на България на стадион „Българска армия“, а Левски е спечелил първия мач на „Герена“ с 1:0. „Червените“ упражняват тотален натиск в реванша и повеждат с 2:0 с голове на Георги Донков и сегашния си директор Филип Филипов. След това са показани три червени картона, като ЦСКА остава с 9 души, а Левски с 10. При 2:0 „армейците“ получават дузпа. Зад топката застава капитанът Георги Георгиев, но вратарят на Левски Пламен Николов спасява. До края на полувремето „сините“ намаляват на 2:1 от друга дузпа, чрез Владимир Йонков. А след почивката правят пълен обрат и бият с 4:2. Така пропускът на Георгиев се оказва фатален.

17 април 2023 г. ЦСКА – Левски 0:0

Ивелин Попов пропуска за Левски в 90-ата минута

Мачът е пресен и няма да го разказваме отново. Попов пропусна да донесе от 11-метров удар ценни две точки за Левски в битката за място в евротурнирите, както и да нанесе сериозен психологически удар по ЦСКА в битката на „червените“ за титлата с Лудогорец.

Кои са останалите възлови дузпи в дербито четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"