0

Е дна от най-знаковите фигури в Лудогорец напусна клуба. Това стана ясно, след като „орлите” обявиха раздялата си по взаимно съгласие със Светослав Дяков.

40-годишният бивш халф на Пирин Благоевград и Локомотив София дойде в Разград през 2013-а, бе капитан на отбора, изигра 354 мача, вкара 11 гола и участва в спечелването на 10 от 13-те титли. От 2022-ра той бе помощник-треньор на Лудогорец, като работи последователно с Анте Шимуниджа, Ивайло Петев, Георги Дерменджиев и Захари Сираков. Като техен асистент записа 94 мача във всички турнири. 

„Лудогорец благодари на Светослав Дяков за свършеното в клуба и му пожелава успех в кариерата занапред”, написаха от Лудогорец, без да дават някаква конкретика или причина за раздялата. Очевидно обаче от Разград открехват вратата, че той ще продължи да работи в друг клуб у нас.

По информация на „Телеграф” Светльо Дяков вече е получил приемливо предложение да бъде старши треньор. Самият той написа във Фейсбук, че си е тръгнал, защото не е бил назначен за старши треньор на "орлите" след Георги Дерменджиев, а шефовете са избрали Захари Сираков, който според него няма нужния опит.