0

А рсенал излезе напред в резултата в 24-ата минута на срещата. Кай Хаверц се озова на добра позиция, но видя, че Мартин Йодегор е абсолютно сам и комбинира с него, а норвежецът стреля прецизно към долния десен ъгъл и отбеляза за 1:0.

Десет минути по-късно Йодегор се озова очи в очи с вратаря Томас Камински и стреля към левия ъгъл, но белгийският страж спаси. В 41-вата минута Хаверц стреля без дори да погледне към долния ляв ъгъл, но Камински спаси по брилянтно спасяване.

В 44-ата минута Арсенал отбеляза втори гол, с който уби интригата в срещата, а след това и темпото. След успореден пас Даики Хашиока не се ориентира добре и засече топката в собствената си врата за 2:0, което се оказа и крайният резултат.

През второто полувреме „топчиите“ значително намалиха оборотите и тотално убиха играта. Лутън нямаше шанс дори да застраши противниковата врата, а Арсенал нанесе единствения шут в очертанията на вратата едва в 88-ата минута чрез Еди Нкетия, но Камински спаси.

В друг мач от кръга, игран по същото време, Брентфорд и Брайтън не успяха да си отбележат гол и завършиха при равенство 0:0. „Пчеличките“ събраха 28 точки на 15-ото място във временното класиране, докато „чайките“ са девети с 43 и все още са в борбата за Европа.