0

Ю жна Африка грабна бронзовите медали в Купата на африканските мачове, след като излъга изненадата на турнира ДР Конго след изпълнение на дузпи в мача за третото място. Редовното време завърши при резултат 0:0, като повечето голови положения бяха за конгоанците, които в крайна сметка завършват четвърти в надпреварата.

През първото полувреме напрежението владееше двата състава и те предпочитаха да не рискуват. В резултат на това, чистите голови положение пред двете врати липсваха и двата тима имаха само по един точен удар, които обаче не затрудниха двамата вратари. „Леопардите“ започнаха по-силно втората част, като в 51-ата минута Симон Банза  получи добро подаване в наказателното поле и стреля, но топката мина покрай вратата на Южна Африка. Десет минути след това топката стигна до Шансел Мбемба, но той пресили удара си и топката мина над вратата на „Бафана Бафана“.

До края на редовното време така и не се стигна до гол и така спорът за третото място трябваше да се реши с дузпи. При наказателните удари Тебохо Мокоена пропусна за Южна Африка, но от другата страна Шансел Мбемба и Мешак Елия не успяха да вкарат при изпълненията си от бялата точка и „Бафана Бафана“ спечели бронзовите медали в турнира за Купата на Африка.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX