0

Б айерн Мюнхен оцеля в ада „Рамс Парк“ и въпреки че не блестеше, нанесе първо поражение на Галатасарай за сезона във всички турнири. Баварският гранд се наложи с 3:1 в мач от третия кръг в група А на Шампионска лига.

Гостите поведоха още в осмата минута с гол на Кингсли Коман. Половин час игра след началото Мауро Икарди реализира дузпа с удар тип "Паненка" за 1:1. 

Хари Кейн изведе гостите напред в резултата в 74-ата минута. Пет минути след това и Джамал Мусиала се разписа за крайното 3:1.

С успяха Байерн Мюнхен гледа смело към елиминационната фаза на турнира, като е на върха в класирането с пълен актив от 9 точки. Галатасарай е втори с 4. В следващия кръг, който ще се проведе на 8 ноември, двата тима ще си дадат среща на „Алианц Арена“.

В другата ранна среща тази вечер финалистът от миналия сезон Интер надви Ред Бул (Залцбург) с 2:1 и вече има 7 точки от три мача.

Алексис Санчес беше точен за домакините в 19-ата минута, но в 57-ата Оскар Глох изравни. Хакан Чалханоолу върна аванса на Интер от дузпа в 64-ата минута. Този резултат се запази до края, с което италианците направиха важна крачка към евентуалното си продължаване напред. След две седмици двата отбора ще се срещнат отново, но в Залцбург.

В другата среща от група D по-късно днес Бенфика посреща Реал Сосиедад.