0

П ървото голямо разочарование на новия треньор Томас Тухел в Байерн дойде бързо. След страхотен дебют с 4:2 срещу Дортмунд, предишния му отбор в Германия, във вторник баварците бяха изхвърлени от Купата на Германия: 1:2 от Фрайбург в Мюнхен на 1/4-финала.

Треньорът бе закопан от младия талант Мусиала, който в добавеното време скочи с разперени ръце в наказателното – дузпа за Фрайбург, която Лукас Хьолер вкара дузпа в 95-та минута: 2:1 за гостите, напук на Павар, който стъпка точката за изпълнение на наказателния удар с цената на жълт картон.

Байерн поведе с попадение с глава на Дайот Упамекано в 19-ата мин., но Николас Хьофлер изравни осем минути по-късно.

Баварците доминираха през по-голямата част от мача, но бомбата, изстреляна от Хьофлер извън пеналта в 27-ата мин. след изчистване на Коман, сякаш пресече устрема им.

След края на мача Мусиала беше толкова шокиран, че отказа да поздрави треньора на победителите Кристиан Щрайх, който му се надсмя. Съотборниците на младока напразно опитаха да повдигнат духа му и да го успокоят - той не можеше да си прости левашкия скок заднешком за блокиране на удар на съперника с протегнати ръце, причинил фаталната дузпа.

Фрайбург загуби миналогодишния финал с дузпи от РБ Лайпциг, докато Байерн не успя да стигне до полуфинал за трета поредна година.

В другия мач Рандал Коло Муани вкара два пъти за 2 мин., за да класира Айнтрахт Франкфурт напред с 2:0 срещу Унион Берлин.