0

Т ризъбецът MNM – Меси, Неймар, Мбапе, направи блестяща демонстрация на головия потенциал на ПСЖ, като размаза с познатия в България резултат 7:2 Макаби Хайфа на „Парк де Пренс“ в предпоследния кръг в груповата фаза на ШЛ.

Меси откри в 20-ата мин., Мбапе удвои в 32-ата, не остана по-назад и Неймар, който закова 3:0 в 35-ата. До почивката остана време за още едно парче на аржентинеца – 4:1 в последната минута на полувремето, като за гостите се разписа Сек в 38-ата.

Пак той намали на 2:4 в 50-ата, което не остана ненаказано – Мбапе забоде второто си попадение в мача в 64-ата за 5:2, Голдберг след 3 мин. Си набута автогол. В 84-ата Солер оформи крайното 7:2 за огромен кеф на публиката на „Парк де Пренс“.


За двата гола на Лео Меси асистира Килиан Мбапе, аржентинецът също пусна 2 голови паса – за Неймар и за Солер.

Треньорът на Макаби Барак Бакхар призна, че не е очаквал такъв резултат. „Мислех, че няма да поемат твърде много рискове (с оглед на Световното първенство), че не е задължително да се опитат да дадат максимума, но те показаха, че са готови“, каза той. „Имаха изключителен мач, отдавна не бях виждал тримата да играят така. Поднесоха ни страхотно шоу!“

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие демонстрира самочувствие след разгромната победа със 7:2 над Макаби (Хайфа) в Шампионската лига.
“Най-важното е, че си осигурихме участие на осминафиналите. Груповата фаза обаче не е приключила, ще излезем срещу Ювентус в последния кръг с амбицията да финишираме на първото място.

Би било смело да кажем, че сме най-добрият отбор в света. Има и други много качествени отбори в турнира. Но в атака разполагам с изключителни футболисти. 

Трябваше да намерим система на игра, при която те да се изявяват максимално. Всички знаят уменията на Мбапе, Меси и Неймар, но сега осъзнаваме, че когато се защитваме по-добре, получаваме възможности да контраатакуваме. Радващото е, че всеки в тима е готов да помогне на другия“, заяви Кристоф Галтие.
„Повярвайте ми, много е хубаво да ги гледаш на тренировка всеки ден и да ги видиш така тази вечер, за един треньор това е Светият Граал“, добави  треньорът на ПСЖ.