0

С тарши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че няма намерение да подава оставка, въпреки кошмарния старт на сезона.

Във вторник "старата госпожа" отстъпи с 0:2 на израелския Макаби Хайфа като гост в мач от Шампионската лига и практически сведе до нулеви шансове си за класиране в следващата фаза на турнира. 

Това бе пето поражение за торинския гранд в последните му осем мача във всички турнири. През уикенда Ювентус загуби със същия резултат и дербито с Милан, като вече изостава с 10 точки от лидера в Серия "А" Наполи след едва девет изиграни кръга.

Слабото представяне настрои феновете на отбора срещу Алегри, който обаче засега явно остава на поста си.

"(Клубният президент) Андреа Аниели с право се чувства засрамен", каза Алегри след мача с Макаби. "Това бе най-слабото ни първо полувреме. Но това няма да ме откаже, няма да подавам оставка, това е абсолютно сигурно. 

Сега имаме предизвикателство. Когато е най-трудно, предизвикателствата са най-красиви. Трябва да излезем от тази ситуация с характер и желание", добави италианският наставник.

"Трудно ми е да кажа какво точно се обърка (срещу Макаби), но сега трябва да останем тихи и да признаем, че не направихме добър мач. Не показахме характер. 

Трябва да намерим как да се измъкнем от това положение без да вдигаме излишен шум около себе си. Липсва ни сърце и страст. Играем твърде индивидуално, а трябва да намерим начин отново да станем отбор", завърши Алегри.

Междувременно Андреа Аниели каза, че няма никакво намерение да освобождава Алегри и на този етап старши треньорът се ползва с пълното му доверие, въпреки лошите игри и незадоволителните резултати.