0

Б охум хвърли бомбата на 22-рия кръг на Бундеслигата, след като победи Байерн Мюнхен с категоричното 4:2 у дома. 

Баварците поведоха с попадение на Левандовски, но до края на първата част допуснаха четири гола, дело на Кристофър Антуи-Аджеи, Юрген Локадиа от дузпа, Кристофър Гамбоа и Герит Холтман. Три от въпросните попадения паднаха в рамките на само 6 минути - между 38-ата и 44-ата. След почивката Левандовски върна един гол, но силите на баварците стигнаха само до там.

След победата си Бохум събра 28 точки и се намира на 11 място. Байерн продължава да е на първо място в първенството с 52 точки - на 9 пред втория Борусия Дортмунд. "Вестфалци" обаче са с мач по-малко, след като утре имат двубой с Унион Берлин.

Радващият се на солиден бюджет Херта (Берлин) пък записа ново разочарование в Бундеслигата, след като се остави да бъде победен от най-слабия тим в шампионата - Гройтер Фюрт, който е на дъното. В мач от 22-рия кръг столичани отстъпиха с 1:2 като гости и са на точка от опасната зона. “Старата дама” записва трета загуба в последните четири кръга.

В други срещи от кръга: Фрайбург – Волфсбург 0:2, Мьонхенгладбах – Аугсбург 3:2, Фрайбург – Майнц 1:1; по-късно днес: Леверкузен – Щутгарт.