0

Ш ампионът на Англия Манчестър Сити загуби до края на сезона най-важния си футболист – халфа Родри Ернандес.

От клуба потвърдиха официално, че той има скъсана кръстна връзка на дясното коляно. Бившият халф на Атлетико Мадрид бе сменен принудително още преди почивката при равния 2:2 на „Етихад“ с Арсенал след сблъсък с друг бивш „дюшекчия“ - Томас Партей.

„Манчестър Сити може да потвърди, че Родри е получил травма на връзките в дясното коляно. Контузията се получи по време на първото полувреме на равенството 2:2 с Арсенал този уикенд във Висшата лига“, съобщават „гражданите“.

„Халфът пътува до Испания, за да потърси консултация със специалист тази седмица, след първоначалните тестове в Манчестър.

Оценката продължава, за да се определи пълната степен на нараняването и очакваната прогноза. 

Всички в клуба му пожелават бързо възстановяване и клубът ще му предоставя редовни актуализации за неговата рехабилитация“.

Родри, който миналата седмица предупреди, че футболистите не са далеч от мисълта за стачка заради претоварения календар, има 185 мача изиграни в последните 3 сезона. Което е чудовищно с над 60 средно на сезон.

През 2022/23 той участва в 56 мача със Сити и 16 с националния отбор на Испания. 

В настоящия той записа 3 със Сити и един с националния отбор.

Заради ключовата му роля в отбора мениджърът Гуардиола опита да намери халф с неговите характеристики, за да може Родри да получава по-често почивка.

Калвин Филипс и Матеус Нунес са двама от купените за много пари от Пеп, като само вторият остана в състава на „гражданите“.

Вариантите сега за центъра на полузащитата са Ковачич и върналият се от Барса Гюндоган.

"Не искахме това, но все пак ще имаме добър сезон. Вярвам много на моите играчи, длъжен съм да намеря решение. 
Родри е незаменим и отборът ще се лиши от най-добрия полузащитник в света за дълго време. Разбира се, това е голям, голям удар за нас. Но това е футболът, случва се и е мое задължение да намеря решение, за да бъдем конкурентоспособни, както сме били в последните години", заяви мениджърът.