0

Ливърпул не успя да победи Манчестър Юнайтед, но постави рекорд по брой отправени удари срещу големия съперник. Според статистическите данни на „Опта“ мърсисайдци имат 62 изстрела в двата си мача срещу „червените дяволи“ във Висшата лига: 34 на „Анфийлд“ и 28 на „Олд Трафорд“. Куриозното е, че при първия случай футболистите на Юрген Клоп така и не успяха да преодолеят Андре Онана. Дербито през декември завърши 0:0. „Трябваше да победим, но голът на Бруно им даде криле. Все пак по-скоро спечелихме точка, отколкото изпуснахме две“, заключи философски Юрген Клоп.

От тази 62 изстрела точните бяха 15. Според данните на Opta в двубоя на „Анфийлд“ очакваните голове за Ливърпул са били 2.38, докато вчера данните за показателя XG са още по-високи – 3.59. Това означава, че на базата на създадените положения играчите на Юрген Клоп очаквано е трябвало да реализират около шест гола, което вероятно щеше да бъде напълно достатъчно за победи в тези срещи. Вместо това обаче мърсисайдци вкараха само две попадения, като едното от тях бе от дузпа.

Това показва и колко неефективни са били нападателите на Ливърпул във въпросните срещи. Всичко това може да натежи на Ливърпул в битката за титлата.