0

Г олеми мачове ще играят днес Левски и Лудогорец.

Залогът е огромен, а съперниците тежки и именити. „Сините“ излизат срещу победителя в Лига Европа през 2002 година Айнтрахт Франкфурт, който идва у нас с играчи за над 100 милиона евро и с Марио Гьотце, донесъл световната титла на Германия през 2014-а с гол в добавеното време във финала срещу Аржентина. Мачът е 20:00 часа на препълнения „Васил Левски“.

При краен успех срещу немския тим Левски ще играе в групите на Лига на конференциите. Отпадне ли, ще се задоволи със 750 000 евро от наградния фонд на УЕФА, но и с много натрупан опит този сезон. За да стигнат до Айнтрахт, футболистите на Николай Костов за първи път от 13 години отстраниха два съперника – Шкупи и Апоел Беер Шева.

Николай Костов: Не казвам системата за Айнтрахт – имаме план А и план Б

Павел Дочев: Левски може да изненада Айнтрахт

„Синя“ еуфория: Гръмна онлайн системата за продажба на билети под напора на левскарите

Европейски футболни вечери: Каналите на DIEMA SPORT излъчват Левски и Лудогорец

Дали Лудогорец ще играе в групите на третия по сила турнир или пък в тези на Лига Европа ще стане ясно след мачовете с Аякс. Първият е довечера в от 21:00 ч. в Разград. Шампионите вече минаха през три кръга в Европа този сезон. Първите два бяха в Шампионската лига, където първо отстраниха Балкани, но отпаднаха от Олимпия, за да продължат в Лига Европа. Там се справиха с Астана, но сега предизвикателството е много по-голямо. Аякс пристигна без три от новите си попълнения.

Ивайло Петев иска да види страст и вяра от Лудогорец