0

К апитанът на България Кирил Десподов се разписа зрелищно за ПАОК, но то се оказа недостатъчно при домакинската загуба от ОФИ (Крит) в 9-ия кръг на гръцката Суперлига.

Крилото откри резултата в 35-ата минута с неспасяемо изпълнение на свободен удар от близо 25 метра, но в рамките на 120 секунди – точно след излизането му от игра в 76-ата, гостите обърнаха мача. Те изравниха в 77-ата чрез Тахиархис Фунтас, а авторът на асистенцията Еди Салседо сам реализира в 78-ата.

За Десподов попадението беше първо за сезона в Гърция и общо второ след онова за 2:0 над ирландския Шамрок Роувърс в Лига Европа.

Това бе един от малкото мачове напоследък, в който нашето момче започва титуляр за ПАОК, но решението на изтърпяващия наказание да не води от пейката отбора си румънски треньор Разван Луческу да го извади се оказа фатално.  

Така гръцките шампиони пропуснаха шанса да излязат на 1-во място в класирането, като продължават да са 2-ри със 17 точки. На върха с 18 е Арис Солун , който завърши 1:1 при гостуването на Панатинайкос. След ПАОК са  АЕК и Олимпиакос с по 15 точки, а ОФИ се придвижи на 6-о място с 14.

За тима от остров Крит пък резерва остана българският вратар Даниел Наумов, който все още чака официалния си.