0

Е дин от най-големите таланти на Динамо Киев - Артур Уваров, е бил отстранен от клуба, след като е скрил, че е син на Максим Уваров. Той е политически ангажиран проруски сепаратиски лидер в Луганск и логично е обявен за враг на Украйна.
Веднага, след като стана ясно, че Артур е син на Максим, той е бил отстранен от клуба, а Динамо излезе с официално съобщение. Интересен е фактът, че Артур е скрил името на баща си и не е признал за роднинската си връзка. Максим Уваров в момента е заместник-председател на Комитета за държавна сигурност към Националния съвет на „Луганска народна република“.

„Ние не сме фенове на сталинистките методи, при които синът отговаря за действията на баща си, но след като проверихме информацията, ръководството зададе конкретен въпрос на играча. Уваров не ни даде отговор, което предизвика възмущение у нас и ще прекратим договора му“, се казва в изявление на Динамо.

Уваров бе част от отбора на Динамо Киев до 19 години и игра този сезон в младежката Шампионска лига. Преди това е бил част от големия съперник Шахтьор Донецк.