0

9-ият кръг от английската Висша лига продължи с 3 домакински победи на лондонски тимове в неделя преди дербито Арсенал – Ливърпул.

Първи успех от началото на кампанията постигна Кристъл Палас, след като надви 1:0 съгражданите си от Тотнъм. Гола на „Селхърст Парк” вкара французинът Жан-Филип Матета в 31-вата минута.

Челси пък изтръгна 2:1 от Нюкасъл и за пети път през сезона се обзаведе комплектните 3 точки благодарение на попаденията на Николас Джаксън (18) и Коул Палмър (47). За „свраките” се разписа шведската звезда Александър Исак (32).

В същото време безподобната селекция на посочения от "Телеграф" като двойник на печално известния бивш треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг (б.р. – освен визуално и по „постижения”, двамата си приличат и по това, че имената им са от три части) продължи да копае дъното. „Червените дяволи” записаха драматично 4-та загуба във Висшата лига и 3-та поредна при гостуванията си на Уест Хем. „Чуковете” ги заковаха с 2:1, като и 3-те гола бяха реализирани в последния четвърт час. Точни за домакините на „Лондон Стейдиъм” бяха Крисенсио Съмървил (74) и Джерад Боуен (90+2 - дузпа). За манчестърските Елмаестровци вкара Каземиро (81).