0

Б орусия Дортмунд сложи край на черната серия от 8 поредни загуби от Байерн Мюнхен. В „Дер Класикер“ „жълто-черните“ изравните за 2:2 с гол в 95-ата минута. На „Сигнал Идуна Парк“ баварците поведоха с 2:0 с голове на Леон Горецка и Лерой Сане, но „жълто-черните“ показаха невероятен характер и сила на духа и успяха да наваксат пасива си.
Първото издание на „Дер Класикер“ за този сезон отново не изневери на очакванията, като двубоят отново изобилстваше от много голове, интересни положения и интрига до края, като тимът на Юлиан Нагелсман завърши мача в намален състав, след като Кингсли Коман бе изгонен за втори жълт картон.

Първият удар бе нанесен от гостите от Мюнхен. В 33-ата минута Джамал Мусиала получи топката в ляво от вратата на Алекс Майер. Младокът я върна към дъгата, където бе Леон Горецка. Той не бе пресиран от защитата в жълто и черно и с добре насочен удар остави безпомощен стража на Борусия и 1:0 за Байерн.

В 53-ата минута Мусиала направи втората си асистенция в мача. Той намери Лерой Сане, който с удар от границата на наказателното поле удвои. В 74-ата минута Леон Горецка стреля силно отдалеч, но топката профуча покрай гредата. При изнасянето на топката Нико Шлотербек подаде напред към Юсуфа Мукоко. Той пусна наляво към Антони Моддест. Влезлият като резерва нападател запази добре топката в наказателното поле и пусна пас по земя към Мукоко, който с удар от малко над 10 метра прати топката в долния десен ъгъл на Нойер – 1:2.  В 90-ата минута Кингсли Коман направи цинично нарушение срещу Карим Адейеми и съдията Денис Айтекин му показа втори жълт картон. Така Байерн трябваше да доиграе мача с 10 души и напрежението се покачваше. Центриранията в наказателното поле на Байерн следваха едно след друго и се стигна до няколко карамбола пред Нойер.

А в 95-ата  минута, когато Нико Шлотербек успя да стигне до топката след изсипването й в наказателното поле. Той бе вляво от вратата на Нойер и центрира към Антони Модест, който бе сам на далечната греда и с глава прати топката в мрежата – 2:2 и изключително драматичен финал на „Дер Класикер“, който за пръв път от 2016 година завършва без победител.