0

Ф абио Капело говори за Festival dello Sport в Тренто и си припомни някои анекдоти от времето си в Реал Мадрид.

Италианският треньор разкри, че "кралете" са отборът, който го е белязал най-много, особено заради това как е формирал проекта си по време на първия си престой на "Сантяго Бернабеу", при който спечели титлата през 1997 г.

„Отговорностите на "Бернабеу" бяха огромни. Реал Мадрид е отборът, който остана най-много в сърцето ми, защото трябваше да го изградя, като привличам играчи, които смятах че могат да направят разликата . Имах четирима 20-годишни в първия отбор. Доведох Зеедорф от Сампдория и Роберто Карлос за защитата...", каза той.

Той също направи преглед на втория си етап в клуба през сезон 2006-07 г. В този отбор беше Роналдо Феномена, който в крайна сметка отиде в Милан. „ Решението да махнем Роналдо и да подпишем с Касано помогна за създаването на дух на победа в отбора. Спечелихме девет точки повече от Барселона в последната част от сезона и аз все още се гордея с това днес. Спомням си, че Силвио Берлускони ми се обади да ме попита какво се случва с Роналдо. Казах му, че дори не е тренирал и че наистина харесва купоните и жените, така че трансферът му в Милан би бил грешка. На следващия ден видях заглавията във вестниците: „Роналдо в Милан" Беше много забавно", обясни Капело.