0

Г розни сцени се разиграха в Португалия покрай финала за Купата на страната. В неделя Порто и Тондела ще се изправят в битка за трофея на стадиона в националната база в Лисабон. "Драконите" набързо разграбили пропуските, които им се полагат.

Така им дошла идеята да вземат тези на съперника си. За целта удрна група се оправила към клубния стадион на Тондела, за да вземе билетите от касите, но ударила на камък, защото те вече били раздалени поименно на клубните членове. Бесните запалянковци потрошили клубното возило на съперника, което било паркирано до съоржението, а освен това разграбили топките от магазина на Тондела.

В същото време пък стана ясно, че синът на тортора на агитката на Порто - Фернандо Мадуейра, известен и като Маймуната, е виновен за смъртта на запалянко, която настъпи покрай тържествата на титлата на тима. Гонсало Мадуейра и зет му са заснети на бият зверски мъж на покривите на автобус по време на шествието след триумфа. Медиите настръхнаха, защото до момента полицията не е предпрела никакви мерки за задържането на хулиганите.